5 Tips om jouw rosé te kiezen deze zomer

Om te weten dat rosé niet gemaakt wordt door simpelweg witte en rode wijn met elkaar te mengen, hoeft u geen vinoloog te zijn. Maar hoe komt deze wijn dan aan zijn typische kleur? En hoe herken je een goede rosé? Wij leren je alles over het productieproces en geven je graag vijf handige tips bij het kiezen van jouw zomerse rosé.


rose-wijnenLees meer…

Hoe herken je Cava, Prosecco en Champagne van elkaar?

Cava, Prosecco, Champagne, Franciacorta ... Het zijn stuk voor stuk mousserende wijnen die maar al te vaak het naamkaartje ‘bubbels’ krijgen opgespeld. Het verschil tussen deze soorten uit zich vaak in de prijs die je ervoor betaalt, maar net zoals bij de vele soorten (niet-mousserende) wijnen, ligt het verschil ook in het smaakprofiel en het productieproces. Hoe herken je cava, prosecco en Champagne van elkaar…

bubbelsLees meer…

Kruiden in de gin? In of uit?

De kruiden in jouw gin blijven een veelbesproken onderwerp. Vele ginlovers moeten hun kruiden in het glas hebben, waar anderen absoluut niets willen. Waar komt de kruidenhype vandaan en wat is de reden dat anderen hier lijnrecht tegenover staan?

gin-botanicals

Lees meer…

Is gin (nog steeds) in?

Trendwatchers en influencers binnen de horeca-wereld roepen het in koor: het gin-verhaaltje is uitverteld. Velen beweren zelfs dat de, minstens even hippe en trendy, opvolger al klaar staat. Zo zou Vermout alles hebben om deze zomer…

gin-is-in

Lees meer…

Help, mijn kurk breekt af

Verdorie, ik heb zin in een heerlijk glas wijn en nu breekt die stomme kurk toch wel af. Een ware nachtmerrie als je zo uitgekeken hebt naar dat lekker glas wijn, maar een terechte opmerking naar wijnbouwers en kurkproducenten toe. Hoe zit dat nu eigenlijk met die kurken en wat kun je doen om situaties als deze te voorkomen?

corkLees meer…
07/06/17
© 2004 - 2017 Pin'Art Wines & Spirits • BTW BE0869.958.455 • Contacteer ons