Stacks Image 26

Charles Pougeoise

Het was in 1954 dat Charles Pougeoise besloot om op eigen benen te staan. Hij verlaat de wijngaard van zijn vader Henri Pougeoise en begint zijn eigen bedrijf met 53 hectare. In 1976 verliet hij de coöperatie omdat hij zijn eigen merk Champagne wilde creëren: Champagne Charles Pougeoise. Hij wil zijn eigen wijn ontwikkelen, zijn eigen stijl hebben ... een typische Champagne ontwikkelen dankzij een productietool die ook van hem is. Charles staat ook zeer dicht bij zijn klanten: het wordt leverancier van de Sorbonne, de Faculteit der Geneeskunde van Parijs en de Faculteit der Rechtsgeleerdheid in Malakoff, de burgemeester van Parijs en ambassades van Frankrijk in het buitenland. In 1991 neemt Sandrine Herregods, dochter van Charles, de boerderij over. En het is met dezelfde passie en echte knowhow dat zij en haar man de Maison-stijl nog steeds bestendigen.

De wijngaarden van Champagne Charles Pougeoise zijn uniek in zijn geheel. 10 hectare wijngaarden in Vertus, een dorp Premier Cru, het hart van de Côte des Blancs, de bakermat van Chardonnay. Rijping gedurende 2 jaren.

  • Blanc de Blancs Brut Premier Cru
© 2004 - 2019 Wijnen Pin'Art BVBA • Alle rechten voorbehouden • Stuur ons een e-mail

De website pinart.be maakt gebruik van cookies om de werking ervan te verbeteren en om statistieken in verband met het gebruik ervan (aantal bezoekers, bekeken pagina's, enz.) in te zamelen.