5 Top tips voor een wijntastische zomer

5-tips-zomer-2019
Tijdens de zomerdagen drinken we meer wijn. Er heerst een vakantiesfeertje en we voelen ons relax. De BBQ gaat aan en de groentjes en brochetten laten zich smaken. We hebben voor jullie alvast 5 tips om deze heerlijke dagen door te brengen met een nog beter glas wijn.

1. Serveer je rode wijnen koeler


Ach, waar is de tijd toen we allemaal nog in een lekker fris middeleeuws kasteel met metersdikke muren woonden… Tijdens de zomer was het er aangenaam vertoeven met een glaasje wijn op kamertemperatuur. Andere kastelen veroveren, daar was het immers te warm voor.
Nu horen we nog steeds dat rode wijn op kamertemperatuur gedronken dient te worden, wat uiteraard klopt. Tenminste als je (in putje winter) ’s avonds net thuiskomt en de verwarming de hele dag af heeft gestaan.
Meer dan twintig graden is echt wel nefast voor elke rode wijn. Tannines worden wrang en hard, de alcohol overheerst en de wijn geraakt helemaal uit balans. Wat een echt pareltje had kunnen zijn, komt op die manier over als een draak van een wijn.
Zet daarom, zeker in de zomer, je rode wijn minstens 20min. in de koelkast voor je ze serveert.

2. Kleine porties, goede porties


Omdat bij 35 graden alles sneller opwarmt dan voorzien, serveer je best kleine porties. Hou je wijnen ondertussen lekker fris met bvb. een hippe wijnkoeler. Trouwens, als je kleine porties serveert, mag je meer glazen drinken. Winking

3. Think pink


De zomer is de uitgelezen periode voor rosé! Rosé staat mooi en trendy in het glas en is niet zo zwaar als rode wijn. Perfect bij pikante gerechtjes, gegrilde vis of een BBQ. Kortom, een echte alleskunner!

4. Fruitig rood, knisperend wit


Een zware rode Bordeaux of witte Bourgogne bewaar je best voor koudere periodes. De zomer is de tijd om je frivoolste wijntjes uit de kast te halen. Denk bij rode wijnen aan fruitige en sappige wijnen, met een lichtere body en minder tannines. Zij komen fris veel beter tot hun recht en lenen zich dus uitstekend als zomerwijnen.
Bij witte wijn kan je vol en houtgerijpt best links laten liggen, met die zware en boterige toetsen. Denk hier aan frisse, aromatische wijnen met voldoende zuren en een lichtere body.
Wijnen met een lager alcoholgehalte zijn ook steeds een aanrader, dan kan je er trouwens meer van drinken!

5. Fizzy Fridays

Welk seizoen leent zich beter voor schuimwijnen dan de zomer? Juist, geen enkel. Schuimwijnen worden gekenmerkt door een hoge zuurtegraad en de belletjes zorgen voor extra verfrissing. Let wel op dat je zeker bij deze wijnen niet te grote porties schenkt zodat de frisheid en de belletjes niet verloren gaan!

Geniet er van, santé!

Foto: www.yourbestdigs.com/reviews/best-wine-coolers/
© 2004 - 2020 Wijnen PinArt BV • Alle rechten voorbehouden • Stuur ons een e-mail

De website https://www.pinart.be maakt gebruik van cookies om de werking ervan te verbeteren en om statistieken in verband met het gebruik ervan (aantal bezoekers, bekeken pagina's, enz.) in te zamelen. Wij verkopen ook geen alcohol aan personen jonger dan 18 jaar. Daarom vragen wij verplicht uw leeftijd op te geven bij het afrekenen van de producten.