De eerste Zemstse wijnopleiding

man-tasting-wine

Eind 2016 zijn we met ons hebben en houden verhuisd van de Desiré Boucherystraat in Mechelen naar Zemst. Sindsdien is er al zoveel gebeurd,… maar nog geen wijnopleiding. Het werd tijd (en de tijd is rijp) voor een degelijke wijnopleiding.

Ik had het al enkele malen besproken met Marc Gillis en nu begin januari kwam de kogel door de kerk. Marc en ik sloegen de handen in elkaar en de eerste wijnopleiding staat op de menukaart. Je kan de opleiding terugvinden in onze webshop.

Wat kan ik vertellen over Marc? Marc is niet te beschrijven in één paragraaf en al zeker zijn kennis en passie voor wijn. Ik probeer het toch even om het kort en bondig te houden. Marc is hoofdredacteur van het magazine Jéroboam dat 2-maandelijks wordt gepubliceerd en hij is tevens bestuurder van het Wine College International.

Naast zijn studies Wijnkunde en Likeurstokerij aan de Hotelschool Elishout in Anderlecht, waar hij afstudeerde met onderscheiding, is hij ook houder van menig andere diploma's en onderscheidingen in wijnkunde.

Hij won verschillende wijnwedstrijden en behaalde in 2004 de titel van “Wine World Taster of the Year”. Van bij de oprichting in 1991 tot bij de ontbinding in 1999 was hij permanent lid van het “Tabula Rasa Degustatiepanel” van het tijdschrift “Ambiance”. Hij zetelde in meerdere oeno-gastronomische jury’s waaronder de “Grand Jury International du Vin”.

Hij verzorgde wijnlessen voor beroepsmensen aan de CMO-centra (nu Syntra) van Mechelen, Leuven en Sint-Niklaas en op Megavino in Brussel en voor amateurs bij diverse wijnclubs. Hij publiceerde tientallen artikels over wijn in vooraanstaande publicaties als “De Tijd”, “Wijntrends” en “Ambiance”. Kortom, Marc is een wandelende "wijn"-encyclopedie en er is niets dat niet boeiend is in de wijnwereld voor hem. Kortom, een opleiding krijgen van een docent zoals Marc is niet alleen een voorrecht, maar ook een opportuniteit om te leren van iemand met zoveel kennis en passie.

De opleiding begint in februari 2020 en zal 1 vrijdag per maand gegeven worden. Zo hebben de cursisten de tijd om de opleiding te verwerken. We vinden het ook belangrijk dat iedereen plezier beleeft aan de opleiding. Schrijf je dus razendsnel in. We hebben slechts 12 plaatsen beschikbaar en de opleiding gaat slechts door wanneer we 10 inschrijvingen hebben.

Om je in te schrijven klik je op deze link.
© 2004 - 2020 Wijnen PinArt BV • Alle rechten voorbehouden • Stuur ons een e-mail

De website https://www.pinart.be maakt gebruik van cookies om de werking ervan te verbeteren en om statistieken in verband met het gebruik ervan (aantal bezoekers, bekeken pagina's, enz.) in te zamelen. Wij verkopen ook geen alcohol aan personen jonger dan 18 jaar. Daarom vragen wij verplicht uw leeftijd op te geven bij het afrekenen van de producten.