3 Fonteinen Grüner Veltliner 750ml
3 Fonteinen macereerde Grüner Veltliner-druiven op één- en tweejarige lambik, resulterend in de allereerste volledig biologische druif-lambik. Ontdek hier meer!
- Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden
- 1 jaar kurkgarantie
- 100% Belgische onderneming
- Gratis verzending vanaf 60 euro
- Meer informatie? Neem contact op over dit product
Het bier
Voor deze 'Druif' macereerde 3 Fonteinen Grüner Veltliner-druiven op één- en tweejarige lambik, resulterend in de allereerste volledig biologische druif-lambik. De druiven werden geleverd door Christoph Hoch, een Demeter-gecertificeerde wijnmaker uit Hollenburg an der Donau, Oostenrijk.
Gedurende bijna vijf maanden vond de totale maceratie plaats, en de gewogen gemiddelde leeftijd van deze blend bedroeg meer dan 19 maanden bij het bottelen. De uiteindelijke fruitintensiteit is 406 gram hele druiven per liter afgewerkte Druif. Alle granen gebruikt voor het brouwen van de zeven verschillende lambikken waren afkomstig van lokale Pajot-boeren.
De brouwerij
Ontdek de rijke geschiedenis van Brouwerij 3 Fonteinen, een verhaal dat teruggaat tot 1882 toen Jacobus Vanderlinden en Joanna Brillens een herberg openden in Beersel. De naam "3 Fonteinen" verwijst mogelijk naar drie porseleinen handpompen of naar de drie bronnen in de vallei achter de brouwerij. In 1953 nemen Gaston Debelder en Raymonde Dedoncker het café en de geuzestekerij over, waarna het in de jaren '60 en '70 populair wordt, mede dankzij de invloed van schrijver Herman Teirlinck.
In 1982 neemt Armand, zoon van Gaston, het roer over en zet de traditie voort. Ondanks de neergang van de geuzeconsumptie in de jaren '90, blijft Armand vasthouden aan zijn passie. In 1998 begint hij zelf te brouwen, en tegen 2009 groeit de brouwerij gestaag. Echter, op 16 mei 2009 vindt er een catastrofe plaats waarbij duizenden flessen geuze ontploffen door een defect in de warme kamer. Ondanks deze tegenslag en met de hulp van vrienden en fans, overleeft de brouwerij.
In de periode 2009-2016 komt de brouwerij terug met nieuwe producten, zoals de Armand’4 reeks en Armand’Spirit. Armand verkoopt de brouwinstallatie in 2011 maar blijft vastbesloten om door te gaan. Met de toevoeging van Michaël Blancquaert en later Werner Van Obberghen wordt het team versterkt. In 2015 vinden ze een nieuwe locatie in Lot, waarmee de droom van één centrale plek voor 3 Fonteinen werkelijkheid wordt. Ondanks uitdagingen blijft de brouwerij een bastion van traditionele lambikbieren en geuze.
average of 0 review(s)
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review