Aperitieven bij de feestdagen
- Geplaatst op
- Door Nick
- 0
Voor bij de feestdagen heeft iedereen graag een aperitiefje tijdens het wachten op die ene persoon die elk jaar weer te laat komt…
Wij helpen bij Pin’Art alvast een handje met jullie keuze voor de geschikte aperitief voor uzelf en al uw gasten (behalve de persoon die te laat is).
BUBBELS
La Montina
Franciacorta Satèn (blanc de blancs)
In Franciacorta is Saten steeds een blanc de blancs. Deze La Montina Saten is volledig op basis van Chardonnay. Dertig procent van de Chardonnay heeft in eikenhouten vaten gelegen. Na de botteling rusten de flessen nog minimaal 36 maanden, vooraleer de tirage gebeurt.
De wijn heeft een strogele kleur, met lichte bubbels. Er is sprake van complexe aroma's van vers fruit, acacia en linde. In de mond krijg je een aangenaam en zijdezacht gevoel.
Bekijk onze Franciacorta hier!
Thierry Grandin
Champagne (blanc de noir)
De Champagne Réserve Brut van Thierry Grandin is afkomstig uit het Franse Vallée de la Marne. Hij bestaat voor 100% uit Pinot Meunier.
De Champagne heeft een lichte gouden kleur, met koperen toetsen.
In de neus heersen aroma's van geroosterd brood, brioche, geroosterde zaden en gekonfijt fruit.
In de mond heerst een mooie frisheid, bijgestaan door aroma's van fruitlikeur. Dit geeft nog meer 'body' aan de Champagne. De lange afdronk wijst op de finesse waarmee deze Champagne is gemaakt.Deze champagne is ideaal te combineren met enkele aperitief hapjes.
GIN (& TONIC)
Jin Jiji
Darjeeling India dry gin
De Gin JiJi Darjeeling is een Indiase gin uit de regio Goia. De Gin JiJi Darjeeling is de iets 'stevigere' van de twee Indische gins. Daarom is het ook aangeraden om deze zeker te combineren met een tonic, of als onderdeel van een cocktail.
JiJi is afgeleid van jijivisha, een Hindi woord dat gebruikt wordt om de lust voor het leven aan te duiden.
Jin Jiji is een gin die wordt geproduceerd in Goa, een kleine regio langs de westkust van India, en die gebruik maakt van uit de regio afkomstige planten, tot en met de jeneverbes uit de Himalaya. In termen van terroir is een Indiase gin volkomen logisch: het is het epicentrum van geurige planten die specerijen, theebladeren en een groot aantal andere botanische kruiden voortbrengen.
ALCOHOLVRIJ
Ginger Jack
Gemberdrank 0% alcohol
De Ginger Jack is een gemberdrank. Hij wordt gemaakt met gember afkomstig uit Zuid-Amerika. Bij de producent Ginger & Ginger hebben ze ervoor gekozen om zijn karakter nog af te werken met kenmerken van: munt, citroen, limoen, rietsuiker en kruidige toetsen.
Ondanks dat er geen alcohol zit in dit leuk product, is het toch wel een stevige kanjer.
Heerlijk puur, on the rocks (ijsblokjes) of zelfs als onderdeel van je mocktail of cocktail!
Hier alvast 2 mocktail recepten om mee te experimenteren!
Virgin Jack
- Doe een beetje verse munt in een hoog glas
- Voeg 4 partjes limoen toe
- Tijd voor enkele ijsblokjes!
- Doe er 200ml bruisend water bij
- Eindig met 50ml ginger jack en roer goed.
- Werk het glas af met een beetje munt en limoen!
Double Trouble Jack
- Neem een hoog glas
- Voeg een flesje Artonic ginger beer toe
- Doe er 40ml ginger jack bij en roer goed
- Werk af met enkele ijsblokjes!
- Garneer eventueel met een schijfje gember
Reacties
Wees de eerste om te reageren...