Reeds tal van wetenschappers onderzochten de invloed die wijn heeft op onze gezondheid. De positieve of negatieve uitkomsten zijn evenredig verdeeld, maar er is een conclusie die steeds weer opnieuw opduikt: sommige rode wijnen bevatten duidelijk meer goede stoffen dan anderen. Een kleine fact check.
Cava, Prosecco, Champagne, Franciacorta ... Het zijn stuk voor stuk mousserende wijnen die maar al te vaak het naamkaartje ‘bubbels’ krijgen opgespeld. Het verschil tussen deze soorten uit zich vaak in de prijs die je ervoor betaalt, maar net zoals bij de vele soorten (niet-mousserende) wijnen, ligt het verschil ook in het smaakprofiel en het productieproces. Hoe herken je cava, prosecco; Franciacorta en Champagne van elkaar…
We hebben maatregelen getroffen om jou, volgens de opgelegde Federale richtlijnen, zoveel mogelijk te helpen bij een bezoek aan onze winkel.
De kruiden in jouw gin blijven een veelbesproken onderwerp. Vele ginlovers moeten hun kruiden in het glas hebben, waar anderen absoluut niets willen. Waar komt de kruidenhype vandaan en wat is de reden dat anderen hier lijnrecht tegenover staan?
Om te weten dat rosé niet gemaakt wordt door simpelweg witte en rode wijn met elkaar te mengen, hoeft u geen vinoloog te zijn. Maar hoe komt deze wijn dan aan zijn typische kleur? En hoe herken je een goede rosé? Wij leren je alles over het productieproces en geven je graag vijf handige tips bij het kiezen van jouw zomerse rosé.