Buratta met rundscarpacio
- Geplaatst op
- Door Peggy Callens
- Geplaatst in Kaas, Vlees, Voorgerecht
- 0
Burrata is een typisch product van Murgia in het zuiden van Italië. Het wordt gemaakt van koemelk, stremsel en room. Burrata vind zijn oorsprong rond 1900 op de boerderij van de gebroeders Bianchini (Lorenzo en Vincenzo). Recentere gegevens hebben aangetoond dat Lorenzo Bianchini van de Piana Padura-boerderij het product voor het eerst ontwikkelde in 1956.
Buratta is een Italiaanse smeuïge kaas dat gemaakt wordt van koemelk (soms ook buffelmelk), waarvan de buitenste omhulsel gemaakt wordt van een stevige kaas, terwijl de binnenkant stracciatella en room bevat, waardoor het een ongebruikelijke, zachte textuur heeft. Het is een kaas dat typerend is voor Apulië (Puglia).
In onze buratta gebruiken we Mozzarella voor de buitenkant en de binnenkant bestaat uit verse room en stukjes mozzarella (stracciatella is een diminutief voor kleine stukjes). Deze combinatie geeft een unieke, romige smaak.
Buratta komt uit Apulië, Zuid-Oost Italië met als hoofdstad Bari. Deze streek is ook bekend om zijn Negroamaro en Primitivo. Het is een eenvoudig receptje van flinterdunne rundscarpaccio met een bol buratta, verse rucolla en olijfolie van zeer goede kwaliteit. En een beetje zwarte peper van de molen. Een voltreffer.
- 320 g rundscarpaccio (best bij je slager bestellen)
- Zakje rucolla
- 2 bollen buratta
- Olijfolie
- Zwarte peper en grof zeezout
- Neem 4 grote ronde borden
- Verdeel de carpaccio
- Halveer de buratta en leg op het vlees
- Werk af met rucolla, peper en zout
- Voor de liefhebbers ev een beetje balsamico azijn
- Lekker met warm ciabatta of focaccia!
Smakelijk!
Peggy Callens is een ware foodie. Ze houdt van lekker eten, koken en lekkere wijnen drinken. Daarnaast houdt ze van interieurdesign, reizen en lopen. Als gepassioneerd wijnliefhebster vind je haar op reis vaak op zoek naar lokale producten en wijnen. Binnenkort mogen we haar ook verwachten in haar eigen zaak in de Leopoldstraat in Zemst: https://www.barentrepot.be. Een super trendy bar waar wijn en bier centraal staan, samen met heerlijke tapas, lekkere kazen en zelf gebakken brood.
Reacties
Wees de eerste om te reageren...