Chocolademousse met vanillesaus
- Geplaatst op
- Door Joren De Breucker
- Geplaatst in Chocolade, Dessert, Jeroen Meus
- 0
Valentijn kan natuurlijk nooit ‘zoet’ genoeg zijn. Daarom kan je uw geliefde altijd plezier doen met een lekker dessert. Chocolademousse is nog steeds één van de meest populaire desserts de dag van vandaag. Jeroen Meus gaf hier tijdens zijn programma “Dagelijkse Kost” nog een ‘finishing touch’ aan. Bij de chocomousse zelf, werd nog een lekkere vanillesaus of ‘Crème Anglaise’ geserveerd.
Foodpairing
Onze taak bij Pin’Art is natuurlijk om enkele leuke en lekkere producten aan dit gerecht van Jeroen Meus te koppelen. Chocolade is erg aromatisch en het kan daarom een uitdaging zijn om de juiste wijn hieraan te koppelen. Zowel in chocolade als in rode wijn zitten bepaalde stoffen (flavonolen) die met elkaar gaan botsen in je mond. Zo is het bijvoorbeeld niet aangeraden om een droge rode wijn te serveren bij pure chocolade.
Dit gerecht wordt dus gecombineerd met melkchocolade. Deze chocolade heeft meestal een hoger vetgehalte, aangezien er room is gebruikt.
Hier heb je alvast het oorspronkelijke recept: Chocolademousse met vanillesaus
De suggestie van Pin’Art
Rode wijn:
- Amarone Tenuta Santa Maria 2013 (stevige Amarone)
- Le Calendre Valpolicella Classico Superiore Ripasso
- Bodegas Almanseñas Romanticon
Dessertwijn:
Mousserende wijn:
Sherry :
Porto :
Muskaatwijn :
Reacties
Wees de eerste om te reageren...