Foodpairing met wijn: Essentieel en makkelijk om te leren.
Welkom bij onze wijnwinkel, waar we je graag begeleiden bij het vinden van de perfecte wijn om je culinaire creaties te complimenteren. Vandaag gaan we dieper in op de veelzijdige zeewolf en bieden we suggesties voor wijnen die perfect passen bij verschillende bereidingen, sauzen en groenten. Laat ons je begeleiden op een smaakvolle reis!
Makreel is vaak een onderschatte vis die een hoge voedingswaarde heeft en bijzonder lekker is. Het rode vlees heeft een mooie textuur, is vrij vet en heel smakelijk. Peggy Callens van Bar Entrepot deelt een keukengeheim met ons.
Foodpairing met een vissoort die op zichzelf veel smaak voortbrengt, de tarbot. Ontdek bij Pin'Art meer over deze vis, hoe je deze kan klaarmaken en welke wijn de perfecte compagnon kan zijn.
Vanaf mei start het seizoen van de pladijs of schol. De pladijs is een beenvis, die behoort tot de groep van ‘platvissen’. Deze vissoort wordt gevangen in Portugal, maar ook in de Baltische zee (Zweden, Finland, …).
In dit artikel hebben we een interview met Chef Jelbrich Hendrickx van Sense For Food. Jelbrich is food designer en deelt met ons 2 van zijn keukengeheimen. In dit artikel ontdek je een ham mousse met oude Sherry als voorgerecht en gerookte Zeeuwse paling als hoofdgerecht.