Super elegante rode wijn met veel aanzet en power. Deze hulk transformeert van zachtaardige tot onbetwistbare kampioen in de ring.
Smakelijke rosé met de nodige "punch". Deze rosé wordt gemaakt volgens de méthode saignée en heeft een mooi boeket van rood fruit. Deze rosé draagt hoog in het vaandel "Pleasure First" als motto.
Klein van naam, groots van smaak. Odisseia Little heeft al vele harten veroverd door z'n rijkdom met zachte tannines. Typisch Portugees met een Franse knipoog. Klik hier.
Na de Little Tinto, hebben we nu ook de Little Branco in ons assortiment! Ontdek deze prijs kwaliteit topper hier!
Stevig beestje dat ondanks de druivenblend van Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Barroca en Tinta Roriz (Tempranillo) een stevige aanzet heeft met zacht gepolijste tannines en een lange afdronk.
De Odisseia Branco Reserva is een complexe witte wijn. Het aroma bevat toetsen van citrus en bloemen met een extra complexiteit afkomstig van de eiklagering. Prijs/kwaliteit topper.
Elegante blend van Viosinho, Rabigato en Codega do Larinho. Eén van de blockbusters binnen het Pinart-gamma. Droog, mineraal en dat met een mooi boeket aroma's. Heerlijk met mosseltjes of met magere en half-magere vissoorten.
Oddiseia is het werk naar de hand van Jean-Hughes Gros. Gesitueerd in Portugal, in de Douro regio en opgericht in 2004. Maar het is al sinds 1999 dat we Jean-Hughes Gros konden terugvinden in de stallen van onder andere Sandeman.
Na het behalen van een diploma oenologie en het lopen van verscheidene stages in Bourgondië, kreeg JHG uiteindelijk de unieke kans om gedurende 16 maanden te werken bij Sandeman in Porto. Daar ontdekte hij portwijnen en het charmerende karakter van de Douro regio en de wijnen uit die streek. Later deed hij nog meer ervaring op in Californië en Champagnestreek. Deze ervaring zorgde ervoor dat hij aan het werk kon gaan bij Quinta do Convento de Sao Pedro das Aguis, een bedrijf dat aan portwijnbouw doet.
Voor hem is Odisseia een duurzaam project, waarbij het Douro gebied wordt gezien als een wijngebied van hoge kwaliteit. Zijn doel is daarom ook, samen met andere wijnhuizen uit de streek, Portugese wijn globaal nog meer bekend te maken. De kwaliteit is te danken aan de diversiteit van het terroir in de Douro.
Door het feit dat er sprake is van een schaliebodem, heeft de ondergrond ook bepaalde kenmerken die zorgen voor het karakter van de druiven. De ondergrond is rijk aan voedingsstoffen en heeft eigenschappen die voor een uitstekende waterretentie zorgen. Dit is toch wel noodzakelijk voor een regio waar meer regen valt, in tegenstelling tot andere delen van Portugal. De nabijheid van de rivier zorgt voor concentratie bij de druiven. De hoogte daarentegen, zorgt voor de frisse kenmerken. Elke druivensoort die daar groeit, heeft daarom ook zijn eigen specifiek karakter.
Eén van de opvallendste uitspraken die JHG enkele jaren terug deed tijdens een Masterclass over Portugese wijnen was dat de rivierbanken van de Douro zich veel beter leenden voor het produceren van witte wijndruiven. Rode wijn en portwijnen zijn altijd al de rode draad geweest langs de rivier en dat om economische redenen. Het is de laatste jaren dat de witte wijnen zich echt beginnen te positioneren als klassebakken.
Laat het ook geweten zijn dat Jean-Hugues zelf geen viticulturist is, maar enkel premium druiven koopt en er wijn van maakt. Dit is een belangrijk voordeel vind hij zelf:"Bij slechtere oogstjaren, kan ik me concentreren op de wijnen die ik wel kwalitatief kan voortbrengen. Van sommige oogsten produceer ik dat jaar dan ook geen wijn indien de kwaliteit niet desbetreffend is."
Doordat de kwaliteit van zijn wijnen ook opgepikt werden door Robert Parker (Grande Reserva 92/100, Reserva 91/100, Colheita Tinto 90/100, Colheita Branco 88/100,...) vragen ook meer en meer locale wijnboeren zijn hulp. JHG werkt voor 12 andere wijnboeren als consultant oenoloog en helpt hen met de continue productie -en kwaliteitscontroles.