- Enkel online verkrijgbaar
- Stevig-droog-houtlagering
- 17+/20 Jancis Robinson
De druiven die Quinta Do crasto gebruikt voor hun Vintage Ports, zijn enkel afkomstig van de beste oude wijnstokken. Ont...
Een zeer lekkere LBV Porto, die een vatrijping van minstens 4 jaar heeft ondergaan. Zijn diepe paarse kleur is het eerst...
De Quinta do Crasto Ruby Reserve Porto is met zijn fris en elegant karakter, een echte prijs-kwaliteitstopper onder de R...
De Flor De Crasto Tinto is een Portugese rode wijn uit de Douro regio, op basis van de druivensoorten Tinta Roriz, Touri...
De Flor De Crasto Branco van Quinta Do Crasto is een Portugese witte wijn uit de Douro regio, op basis van de druivensoo...
De Crasto Rosé van Quinta Do Crasto is een portugese rosé wijn uit de Douro regio, op basis van Touriga Nacional en Tint...
De Crasto Reserva Vinhas Velhas van Quinta Do Crasto is een Portugese rode wijn uit de Douro regio. Ontdek meer over dez...
Quinta do Crasto is een Portugees wijnhuis, uit de Douro regio. Ze zijn gevestigd in Gouvinhas, het noorden van Portugal (Douro). Dit is het eerste afgebakende en gereguleerde wijngebied ter wereld, dat bovendien in 2001 door UNESCO is erkend als werelderfgoed. Quinta do Crasto staat wereldwijd vooral bekend voor de rode topwijnen die zij produceren, maar daarnaast beschikken ze zeker ook over enkele kwaliteitsvolle witte en rosé wijnen. Zo kan je de 'Quinta do Crasto Reserva Old Vines', die wij bij Pin'Art ook aanbieden, vaak terugvinden op de lijst van 100 beste wijnen ter wereld. Dit gerenomeerd wijnhuis bezit 100 hectare wijngaard, waarvan 70 hectare op de steile hellingen naast de Douro liggen. Quinta do Crasto is nog steeds actief met uitbreiden van de wijngaarden.
Quinta do Crasto is al meer dan een eeuw in handen van de familie van Leonor en Jorge Roquette. Het landgoed van Quinta do Crasto dateert ver terug in de oudheid. De naam Crasto is afgeleid van het Latijnse 'Castrum', dat 'Romeins fort' betekent. De reden hiervoor was de ligging, die doet denken aan een Romeins fort. De eerste keer dat Quinta do Crasto vermeld werd, dateert helemaal uit 1615. In die tijd werden ze bekroond met de 'Feitoria status' (hoogste wijngaardclassificatie van die tijd). Tussen 1758 en 1761 gaf de Marquis de Pombal de opdracht om 335 granieten blokken te plaatsen. Deze waren bedoeld om het Douro gebied af te bakenen. Een van deze granieten pilaren kan je nog steeds terugvinden, bij de eeuwenoude boerderij van Quinta do Crasto (foto).
In het begin van de 20ste eeuw werd Quinta do Crasto overgenomen door Constantino de Almeida. Deze familie ging zich volledig focussen op de productie van Port wijnen van de hoogste kwaliteit. In 1923 volgde Fernando Moreira d'Almeida zijn vader op. In 1981 was het uiteindelijk de beurt aan Leonor Roquette (dochter van Fernando) om de fakkel over te nemen, samen met haar echtgenoot Jorge Roquette. Zij zijn samen met hun kinderen begonnen met de innovatie en uitbreiding van de Quinta do Crasto wijngaarden. Het is momenteel dus de vierde generatie in de familie die het bedrijf leidt. Bovendien is deze generatie begonnen met de productie van de huidige Douro DOC wijnen, die de dag van vandaag bekend zijn in binnen- en buitenland.
Douro klimaat
Mensen maken vaak een foute redenering door te denken dat hun druiven in een droog klimaat groeien, aangezien Portugal toch bekend staat om zijn warme temperaturen. In tegenstelling tot andere delen van Portugal, is er wel degelijk veel regenval in de Douro vallei. Dit heeft natuurlijk ook zijn effect op de ontwikkeling van de druivenstokken in deze regio. Quinta do Crasto haalt dus zeker voordeel uit de uitzonderlijke weersomstandigheden van deze regio, voor het produceren van hun kwaliteitswijnen.
De afgebakende Douro regio kan opgedeeld worden in drie subregio's, met elk zijn specifieke topografie, klimaat, geologie, watervoorraad, enzovoort. Deze drie regio's zijn: Baixo Corgo, Cima Corgo en Douro Superior. Naast de mogelijkheden die de Douro aanbiedt, heb je ook een gepassioneerd team nodig. Het snoeien en plukken van de druivenstokken gebeurt daarom ook met de hand. Zo kunnen ze elke fase in het groeiproces van de druiven en de wijnproductie nauwlettend in de gaten houden.
Quinta do Crasto biedt bovendien de mogelijkheid aan om hun wijnhuis te bezoeken. Bezoekers krijgen een rondleiding en kunnen natuurlijk ook proeven van het al lekkers dat Quinta do Crasto in de aanbieding heeft. Ze verwelkomen jaarlijks ongeveer 5500 bezoekers, grotendeels uit Brazilië en Europa. Zo hebben ze onlangs voor het vijfde jaar op rij hun 'Certificate of Excellence' gekregen van TripAdvisor.