De Aromo Varietal Carmenere is een Chileense rode wijn uit de Maule Valley, op basis van de druivensoort Carménère. Klik hier.
Een heerlijke florale Viognier zoals een Viognier moet zijn. Mooie gebalanceerde wijn met lichte citrus toets in de mond.
De El Aromo Chardonnay is een Chileense witte wijn uit de Maule Valley, op basis van Chardonnay. Het is een frisse Chardonnay uit het Varietal gamma van El Aromo.
De El Aromo Reserva Privada Chardonnay is een Chileense witte wijn uit de Maule Valley, op basis van de druivensoort Chardonnay.
De El Aromo Reserva Privada Carmenere is een Chileense rode wijn uit de Maule Valley, op basis van de druivensoort Carmenere.
De Aromo Barrel Selection is een Chileense rode wijn uit Maule Valley. Het is een blend van de druivensoorten Cabernet Sauvignon, Carmenere en Petit Verdot.
250 km ten zuiden van Santiago, de hoofdstad van Chili, ligt Maule Valley. Dit is meteen ook de grootste en oudste wijnregio van het land. De omvang van de regio laat dan ook enkele diverse microklimaten toe. De meest populaire wijnen die geproduceerd worden in Maule Valley zijn afkomstig van krachtige Cabernet Sauvignon druiven en gekruide Carmenère druiven.
De vallei was een van de eerste gebieden in Chili waar druivenstokken werden geplant en de geschiedenis van de wijnbouw teruggaat tot het begin van de Spaanse kolonisatie in 1540. Maar het duurt tot 1922 dat een Frans bedrijf genaamd Estansan & Cie zich interesseren in Chileense wijnbouw. Ze realiseren zich dat het gebied waar het domein zich nu bevindt en enorm potentieel heeft in termen van ondergrond, locatie en het exceptionele klimaat voor de cultivatie van vinifera stokken. Viña Aromo werd geboren.
14 jaar later besluit Don Victor Henriquez Solar zich te wagen aan de vervaardiging van fijne wijnen en verwerft de rechten voor de wijnmakerij van Estansan & Co en voegt deze samen met de uitgestrekte wijngaarden die hij van zijn voorouders heeft geërfd. Het is op dit ogenblik dat Viña Aromo een familiaal domein wordt.
Vandaag is men toe aan de derde generatie wijnbouwers met Arturo Henriquez Arbizu. Het domein verkoopt wijn aan 30 landen op 4 continenten. Een groot deel van hun succes is te danken aan een excellente opvolging en training van hun druivenstokken, maar het is grotendeels ook dankzij het driekoppige wijnmakers team waar Viña Aromo op mag rekenen. Leuk om weten is dat de chef wijnmaakster een vrouw is die Jimena Egaña heet. Ze wordt geassisteerd door Paula Araya en Sebastian San Martin.
Viña Aromo heeft in totaal 320 hectare in bezit verdeeld over vier Estates: Santa Margarita, El Pilar, El Trapiche en Ventolera Estate dat meteen ook het grootste is van de 4 estates met z’n 124 hectare oppervlakte.
Bekijk hieronder een vlucht over de wijngaarden van Viña Aromo.