Claus Preisinger Zweigelt Kieselstein
Zweigelt is een rode wijn met levendige tonen van rood fruit, kruidigheid en een speelse karakter, voortkomend uit de kruising van Blaufränkisch en St. Laurent druiven.
- Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden
- 1 jaar kurkgarantie
- 100% Belgische onderneming
- Gratis verzending vanaf 60 euro
- Meer informatie? Neem contact op over dit product
Ontdek de buitengewone Claus Preisinger Zweigelt Kieselstein, een rode wijn die het verhaal van Burgenland, Oostenrijk, in elke slok vertelt. Deze wijn, afkomstig van de beroemde Kieselstein-wijngaard, is een levendig eerbetoon aan de natuurlijke schoonheid en de rijke tradities van de regio.
De Zweigelt Kieselstein van Claus Preisinger is een waar pronkstuk, doordrenkt met tonen van rood fruit, een vleugje vegetatie en een speelse kruidigheid die typisch is voor natuurlijke wijnen uit Burgenland. Deze levendige rode wijn, gemaakt van 100% Zweigelt-druiven, nodigt uit tot genieten en kan zelfs licht gekoeld worden geserveerd voor een extra verfrissende ervaring.
De druiven worden met de hand geoogst van biodynamisch bewerkte wijngaarden, gelegen op een uniek terroir van keiselstenen, kalk, grind en zwarte aarde. In de wijnkelder ondergaan de druiven een spontane fermentatie, waarbij 90% van de druiven een semi-maceratie ondergaan onder koolzuur gedurende 5 dagen, terwijl de overige 10% een maceration carbonique proces ondergaan gedurende dezelfde periode. Na rijping in oude houten vaten gedurende 6 maanden, wordt de wijn ongefilterd gebotteld zonder toevoeging van sulfieten.
Claus Preisinger, een gepassioneerde en getalenteerde wijnmaker, heeft met deze Zweigelt Kieselstein een meesterwerk gecreëerd dat het unieke terroir en de ongeëvenaarde smaken van Burgenland belichaamt. Zijn filosofie van minimale interventie in zowel de wijngaard als de wijnkelder resulteert in wijnen die de natuurlijke essentie van de druiven en het land weerspiegelen.
Claus is ook mede-oprichter van de Pannobile (2004), een collectief uit Burgenland van 9 wijnboeren (met oa. Nittnaus en Pittnauer) die vanaf 1994 strikt biodynamisch de wijngaarden bewerken en natuurwijn maken in de wijnkelder.
Druiven | Zweigelt |
Vatlagering | oude houten vaten gedurende 6 maanden |
Alcohol | 12,5% |
Regio | Burgenland |
Land | Oostenrijk |
Bekroningen |
average of 0 review(s)
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review