Escoces Volante Dos Dedos De Frente
Syrah met een scheutje Viognier (5%), een vrij gebruikelijk recept in Cote-Rotie. Ontdek wat de uitkomst is van deze Norrel Robertson-blend.
- enkel online verkrijgbaar
- Rijk-vol-stevig en houtlagering
- 95/100 Robert Parker
- Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden
- 1 jaar kurkgarantie
- 100% Belgische onderneming
- Gratis verzending vanaf 60 euro
- Meer informatie? Neem contact op over dit product
De wijn
De naam van de wijn, "Dos Dedos de Frente" (wat "twee vingers voorhoofd" betekent), is ontleend aan een Spaanse uitdrukking die staat voor iemand met een lage intelligentie. Het stamt uit de tijd dat mensen geloofden dat een groot voorhoofd een teken van groot intellect was en als je iemand een dwaas wilde noemen, zei je dat hij niet eens 'twee vingers voorhoofd' had ('no tiene dos dedos de frente'). Zou het misschien kunnen verwijzen naar de wijnmaker?
Syrah met een scheutje Viognier (5%), een vrij gebruikelijk recept in Cote-Rotie, de aroma's zijn verbluffend mooi. De aroma’s bestaan uit pittige cassis, zwarte kersen, sinaasappelschil, kaneel, viooltjes, witte peper, sigarenkistje en eikenhoutsnippers. De smaak is diep en donker, met een textuur die doet denken aan een jonge Saint Emilion, met jeugdige tannines die zich vastgrijpen in de afdronk, wat suggereert dat het nog een paar jaar heeft om volledig op te lossen en zich te ontplooien. Een onvergetelijke ervaring van een briljante wijnmaker.
Het domein
El Escocés Volante is het persoonlijke project van de Schotse oenoloog en Master of Wine, Norrel Robertson. Norrel en zijn familie kwamen in 2003 naar Spanje en in 2004 produceerde hij al zijn eerste wijn in de DO Calatayud appellatie. Meer dan 25 jaar ervaring in het wijnmakersvak kwam tot uiting in zijn allereerste fles en sindsdien is de populariteit van zijn wijnen nog verder gestegen.
In 1990 begon Norrel met zijn passie voor wijn te werken aan wijnbouwprojecten over de hele wereld. Hij reisde rond in Italië, Portugal en Frankrijk en vervolgens naar verre wijnbouwlanden als Chili en Australië. Van 1998 tot 2000 studeerde hij voor Master of Wine, een prestigieuze internationale kwalificatie die hij behaalde met de speciale onderscheiding van de Robert Mondavi Award, die wordt uitgereikt aan de beste theoretische presentatie van alle deelnemers. Vervolgens studeerde hij in Nieuw-Zeeland de postdoctorale graad Oenologie en Wijnbouw, die hij met onderscheiding behaalde. Uiteindelijk verhuisde hij in 2003 naar Spanje en werd onmiddellijk verliefd op de Grenache-druif, wat ertoe leidde dat hij de wijnmakerij El Escocés Volante (de Vliegende Schot) oprichtte. Door gebruik te maken van oude wijnstokken die op grote hoogte in Aragon groeien, met biologische landbouwmethoden, creëert hij uiterst expressieve wijnen met een sterke band met het land. Hij exporteert met succes wijnen naar meer dan 20 landen en produceert ook wijnen in andere regio's van Spanje, zoals Galicië, Murcia en Valencia, en werkt ook als adviseur voor andere wijnhuizen in Spanje, Chili en Zuid-Afrika.
Norrel heeft niet alleen de rijkdom van het Aragon Grenache fruit begrepen, maar ook de wonderen van de verscheidenheid aan bodemsoorten, hoogtes, oriëntaties, en microklimaten die dit gebied biedt. Dit alles komt samen om een breed palet van kleurrijke, sappige en smaakvolle wijnen te schilderen, die uitzonderlijk kruidig en aromatisch zijn.
Druiven | Syrah, viognier |
Vatlagering | 14 maanden in oude eiken vaten |
Alcohol | 14,5% |
Regio | calatayud |
Land | Spanje |
Bekroningen | 18/20 Jancis Robinson, 95/100 Robert Parker, 93 guia penin |
average of 0 review(s)
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review