Escoces Volante Es Lo Que Hay
Stralend robijn-rood van kleur.
Uitgesproken aroma's van geplette viooltjes.
Intens en toch verfijnd, met fruit en wilde bergkruiden.
Volle body, met afgeronde tannines, frisse zuren en een lange minerale afdronk.
- enkel online verkrijgbaar
- Rijk-mineraal en stevig
- 17
- Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden
- 1 jaar kurkgarantie
- 100% Belgische onderneming
- Gratis verzending vanaf 60 euro
- Meer informatie? Neem contact op over dit product
De wijn
Norrel Robertson, gedreven Master of Wine en wijnmaker van El Escocés Volante uit Calatayud, brengt deze wijn onvervalst en authentiek op de markt zonder houtrijping. Dit is pure Garnacha! Vandaar de naam El Lo Que Hay (= Het is wat het is). De wijnstokken staan 1000 m boven de zeespiegel op leisteen- en kwartsietbodems met beperkte opbrengsten. Hoe verschillend deze druif ook wordt genoemd in de verschillende regio's (b.v. Grenache, Alicante, Garnatxa, Cannonau enz.), hij is uniek in zijn rood-fruitige, weinig tannine bevattende en hoog-alcoholische typiciteit. Stralend robijnrood, boeiend bouquet van rode kersen, aalbessen, lavendel en groene pepers. In de mond een uitstekende frisheid, volumineus zoals typisch voor de variëteit, zachte tannines en een sappige rminerale ood-fruitige afdronk.
Het domein
El Escocés Volante is het persoonlijke project van de Schotse oenoloog en Master of Wine, Norrel Robertson. Norrel en zijn familie kwamen in 2003 naar Spanje en in 2004 produceerde hij al zijn eerste wijn in de DO Calatayud appellatie. Meer dan 25 jaar ervaring in het wijnmakersvak kwam tot uiting in zijn allereerste fles en sindsdien is de populariteit van zijn wijnen nog verder gestegen.
In 1990 begon Norrel met zijn passie voor wijn te werken aan wijnbouwprojecten over de hele wereld. Hij reisde rond in Italië, Portugal en Frankrijk en vervolgens naar verre wijnbouwlanden als Chili en Australië. Van 1998 tot 2000 studeerde hij voor Master of Wine, een prestigieuze internationale kwalificatie die hij behaalde met de speciale onderscheiding van de Robert Mondavi Award, die wordt uitgereikt aan de beste theoretische presentatie van alle deelnemers. Vervolgens studeerde hij in Nieuw-Zeeland de postdoctorale graad Oenologie en Wijnbouw, die hij met onderscheiding behaalde. Uiteindelijk verhuisde hij in 2003 naar Spanje en werd onmiddellijk verliefd op de Grenache-druif, wat ertoe leidde dat hij de wijnmakerij El Escocés Volante (de Vliegende Schot) oprichtte. Door gebruik te maken van oude wijnstokken die op grote hoogte in Aragon groeien, met biologische landbouwmethoden, creëert hij uiterst expressieve wijnen met een sterke band met het land. Hij exporteert met succes wijnen naar meer dan 20 landen en produceert ook wijnen in andere regio's van Spanje, zoals Galicië, Murcia en Valencia, en werkt ook als adviseur voor andere wijnhuizen in Spanje, Chili en Zuid-Afrika.
Norrel heeft niet alleen de rijkdom van het Aragon Grenache fruit begrepen, maar ook de wonderen van de verscheidenheid aan bodemsoorten, hoogtes, oriëntaties, en microklimaten die dit gebied biedt. Dit alles komt samen om een breed palet van kleurrijke, sappige en smaakvolle wijnen te schilderen, die uitzonderlijk kruidig en aromatisch zijn.
Druiven | Garnacha |
Vatlagering | Cementen tanks |
Alcohol | 14,5% |
Regio | Calatayud |
Land | Spanje |
Bekroningen | 17,5/20 Jancis Robinson, 93/100 Robert Parker |
average of 0 review(s)
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review