Escoces Volante Manda Huevos Blanco
De Manda Huevos is ongelooflijk harmonieus met frisse aroma's van citrusvruchten en gedroogde appel, gecombineerd met witte perzik en ananas. Een grandioze witte wijn die hoge verwachtingen waarmaakt. De afdronk is zeer mineraal, ziltig, met een goede len
- enkel online verkrijgbaar
- Mineraal-droog en zacht
- 17/20 Jancis Robinson
- Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden
- 1 jaar kurkgarantie
- 100% Belgische onderneming
- Gratis verzending vanaf 60 euro
- Meer informatie? Neem contact op over dit product
De wijn
Gemaakt door de Schot Norrel Robertson, El Escocés Volante - The Flying Scotsman - in het noorden van Aragón. Manda Huevos - Tegenwoordig een vulgaire uitdrukking in het Spaans die uit frustratie is ontstaan en 'niet te geloven', 'wegwezen' enzovoort betekent, maar eigenlijk afkomstig is van het Latijnse 'Mandat Opus', wat betekent dat je iets uit noodzaak moet doen.
Een complexe neus van bloemenaroma's, rijp rood fruit en zoethout met minerale en balsemieke tonen, aromatische kruiden en peperige nuances. In de mond is hij lang en aanhoudend, goed uitgebalanceerd met sappige tannines en een opmerkelijke fruitexpressie.
De druiven zijn afkomstig van een enkele wijngaard genaamd Carramainas, gelegen op 900 meter hoogte en aangeplant op kleiachtige-kalksteen ondergrond met rivierstenen. De wijngaard is voor 90% beplant met het ras Maccabeo. Dit geografische gebied zorgt ervoor dat de druiven een extreem continentaal klimaat, met extreem lage nachttemperaturenkan verdragen en dat de druiven goed kunnen rijpen.
De productie van Manda Huevos begon met een handmatige oogst. Eenmaal in de wijnmakerij onderging de Manda Huevos een maceratie met hele druiventrossen en vervolgens fermenteerde hij in eivormige plastic vaten en foudres van 900 liter, waarna hij 10 maanden rijpte op zijn droesem.
Het domein
El Escocés Volante is het persoonlijke project van de Schotse oenoloog en Master of Wine, Norrel Robertson. Norrel en zijn familie kwamen in 2003 naar Spanje en in 2004 produceerde hij al zijn eerste wijn in de DO Calatayud appellatie. Meer dan 25 jaar ervaring in het wijnmakersvak kwam tot uiting in zijn allereerste fles en sindsdien is de populariteit van zijn wijnen nog verder gestegen.
In 1990 begon Norrel met zijn passie voor wijn te werken aan wijnbouwprojecten over de hele wereld. Hij reisde rond in Italië, Portugal en Frankrijk en vervolgens naar verre wijnbouwlanden als Chili en Australië. Van 1998 tot 2000 studeerde hij voor Master of Wine, een prestigieuze internationale kwalificatie die hij behaalde met de speciale onderscheiding van de Robert Mondavi Award, die wordt uitgereikt aan de beste theoretische presentatie van alle deelnemers. Vervolgens studeerde hij in Nieuw-Zeeland de postdoctorale graad Oenologie en Wijnbouw, die hij met onderscheiding behaalde. Uiteindelijk verhuisde hij in 2003 naar Spanje en werd onmiddellijk verliefd op de Grenache-druif, wat ertoe leidde dat hij de wijnmakerij El Escocés Volante (de Vliegende Schot) oprichtte. Door gebruik te maken van oude wijnstokken die op grote hoogte in Aragon groeien, met biologische landbouwmethoden, creëert hij uiterst expressieve wijnen met een sterke band met het land. Hij exporteert met succes wijnen naar meer dan 20 landen en produceert ook wijnen in andere regio's van Spanje, zoals Galicië, Murcia en Valencia, en werkt ook als adviseur voor andere wijnhuizen in Spanje, Chili en Zuid-Afrika.
Druiven | Macabeo Blanca 95% , Garnacha Blanca 5 % |
Vatlagering | 15 maanden in eggs |
Alcohol | 13,5% |
Regio | Calatayud |
Land | Spanje |
Bekroningen | 17/20 Jancis Robinson, 93+ Miguel Hudin |
average of 0 review(s)
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review