Luzón Por Tí Monastrell/Cabernet Sauvignon
Bodegas Luzón maakt in de warme, Spaanse regio Jumilla moderne wijnen met veel fruit. Ontdek hun Por Ti hier!
- Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden
- 1 jaar kurkgarantie
- 100% Belgische onderneming
- Gratis verzending vanaf 60 euro
- Meer informatie? Neem contact op over dit product
Het wijnhuis
Bodega Luzon werd opgericht in 1926 door verschillende families die werkzaam waren in de wijnbouw in Jumilla. Ondertussen is het bedrijf in 2006 overgenomen door de familie Fuertes. Sindsdien is het wijnhuis enorm gegroeid en zijn ze vandaag in bezit van 1200 hectare grond in Jumilla. Het terroir in Jumilla is schraal en kalkhoudend. Het klimaat is droog en warm maar het koelt enorm af snachts, dit zorgt voor grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Wat een mooie aciditeit aan wijn geeft.
Het gehele proces bij het maken van de wijn wordt nauwkeurig in de gaten gehouden. De wijnen worden tussendoor continu geproefd en beoordeelt om de optimale kwaliteit te bereiken. Ondanks er in Jumilla enorm veel Amerikaans eik gebruikt word, gebruikt Luzon voornamelijk Frans eik in combinatie met Amerikaans eik. De houttoetsen in hun wijnen zijn daardoor mooi gedoseerd en niet overheersend.
De wijn
De wijn is afkomstig van de regio La Traviesa, De Monastrell wijnranken zijn gelegen op een 550 meter hoogte op de noordelijke helling van de Santa Ana-berg ligt, met een typische stenige bodem. De wijnstokken zijn minimum 45 jaar oud. De Cabernet Sauvignon komen van een 700 meter hoge wijngaard met opnieuw een steenrijke bodem. Na de oogst vindt de gisting plaats op een gecontroleerde temperatuur van 28 tot 30 graden. Dit voor voor 8 tot 10 dagen. Daarna laten ze het sap in contact met de schillen voor zo'n 15 tot 20 dagen om zo meer kleur maar ook meer smaak te creëren. Hierna laten ze de wijn verder rijpen op 60% Frans en 40% Amerikaans eikenhouten vaten voor 18 maanden.
De wijn heeft een diep donkerrode kleur. Met in de neus aroma's van rijp fruit zoals rode bessen en specerijen. In de mond herken je toetsen van cacao en gerookt eik. De wijn is erg gestructureerd met rijpe, zoete tannines. Heerlijk vol en elegant in de afdronk.
Druiven | Monastrell / Cabernet Sauvignon |
Vatlagering | 60% Frans en 40% Amerikaans eikenhout voor 18 maanden |
Alcohol | 15% |
Regio | Jumilla |
Land | Spanje |
Bekroningen | 92 punten - Guia Peñin / 92 punten, Wine Spectator / 93 punten, Vinous |
average of 0 review(s)
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review