Manga Del Brujo Blanco
Na de bekende rode variant van Manga del Brujo, hebben we nu ook de witte versie! Ontdek hier meer.
- Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden
- 1 jaar kurkgarantie
- 100% Belgische onderneming
- Gratis verzending vanaf 60 euro
- Meer informatie? Neem contact op over dit product
De witte wijn "Manga del Brujo Blanco" van wijnmaker Norrel Robertson is een blend van Macabeo (50%) en Garnacha Blanca (50%). Deze wijn is geclassificeerd als Varietal Wine of Spain en er zijn slechts 6,500 flessen beschikbaar.
De wijn presenteert zich als intens aromatisch met rijpe steenvruchten zoals perzik en abrikoos, vergezeld van gekonfijte citrus schil en wilde bergbloemen. Bij het proeven komen tonen van witte perzik en kweepeer naar voren, met naadloos geïntegreerde eikenhoutaccenten die plaatsmaken voor een lange minerale en ziltige afdronk.
De Macabeo-druiven komen van de Cerro Merino-wijngaard op 920 meter hoogte, geplant in 1969 op glacis bodem. De Garnacha Blanca is afkomstig van een grindbodem op 750 meter hoogte. Handmatig geoogste druiven werden in 20 kg kisten verzameld en 's nachts gekoeld voordat ze werden verwerkt. In de kelder worden Burgondische methoden toegepast, waarbij hele trossen druiven voorzichtig worden geperst zonder het gebruik van zwavel en enzymen. De most wordt 's nachts koud gesetteld en vervolgens overgebracht naar gebruikte 500 liter Stockinger en François Frère vaten met bijna geen toast. De spontane fermentatie vindt plaats bij omgevingstemperatuur (18 tot 20 °C) gedurende ongeveer 2 weken, waarna de wijn nog een maand op volle fermentatie sur lie wordt bewaard voordat hij wordt overgeheveld naar dezelfde vaten.
Norrel Robertson
Geboren en getogen in Schotland begon Norrel aan een carrière in de wijnindustrie na het behalen van een MA Honours-diploma in Politiek en Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Aberdeen. In de afgelopen twee decennia heeft hij verschillende functies bekleed op het gebied van verkoop, inkoop en productontwikkeling. In de jaren 90 verlegde Norrel zijn focus naar wijnmaken en deed hij praktijkervaring op in verschillende regio's, waaronder Chianti in Italië, Portugal, Australië, Frankrijk en Chili.
Norrels toewijding om zijn ambacht te beheersen leidde hem naar de prestigieuze Master of Wine-cursus van 1998 tot 2000. Hij behaalde de titel van Master of Wine in november 2000 en won de Robert Mondavi Award voor de beste algehele prestatie in de theorie van het examen. Met het oog op verdere kennis voltooide hij zijn opleiding met een postdoctorale studie in Viticultuur en Oenologie aan de Universiteit van Lincoln in Christchurch, Nieuw-Zeeland, waar hij in 2002-2003 zijn postdoctorale kwalificatie met onderscheiding behaalde.
In 2003 nam Norrel een cruciale beslissing om naar Spanje te verhuizen als wijnmaker voor International Wine Services. Verliefd geworden op de oude Garnacha-wijngaarden in Calatayud, Aragon, richtte hij zijn eigen bedrijf op, EL ESCOCÉS VOLANTE SL (The Flying Scotsman).
Druiven | Macabeo (50%) en Garnacha Blanca (50%) |
Vatlagering | Gebruikte 500l Stockinger and François Frère barrels, Sur lie |
Alcohol | 13,5% |
Regio | Calatayud |
Land | Spanje |
Bekroningen |
average of 0 review(s)
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review