Matthiasson Napa Valley Red
Matthiasson Red toont overvloedig rood fruit, veel heldere kersen samen met bramen, zoals braam, veenbes, moerbei, en omlijst met hints van minerale / kruidige karakters zoals grafiet, cederhout, en potloodschaafsel.
- Enkel online verkrijgbaar
- Rijk-vol-houtlagering en soepel
- 17/20 Jancis Robinson
- Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden
- 1 jaar kurkgarantie
- 100% Belgische onderneming
- Gratis verzending vanaf 60 euro
- Meer informatie? Neem contact op over dit product
De wijn
In de traditie van Cabernet Sauvignon bevat onze wijn een kleine hoeveelheid Cabernet Franc en Petit Verdot. Bovendien is hij samengesteld uit zes wijngaarden, vanuit de hele Napa Valley. De drie AVA's zijn Coombsville voor structuur en zwart fruit, Rutherford voor hartige cabernetkarakters en helder fruit, en Oak Knoll voor zacht fruit. Het is een Napa Cab van de oude stempel, een assemblagewijn, rijp, complex, en smekend om een biefstuk van de grill.
De neus toont overvloedig rood fruit, veel heldere kersen samen met bramen, zoals braam, veenbes, moerbei, en omlijst met hints van minerale / kruidige karakters zoals grafiet, cederhout, en potloodschaafsel. De smaak is levendig en fris, met medium tannine en een mooie zuurgraad. Decanteren wordt sterk aanbevolen.
Het domein
Voor Steve & Jill Klein Matthiasson is wijn maken een natuurlijk verlengstuk van het boerenbedrijf. Beiden zijn al vele jaren actief in de duurzame landbouw en de lokale voedselbeweging. In 2003 richtten ze Matthiasson Wines op, gebaseerd op deze waarden. Hun wijnen zijn een klassieke expressie van verschillende druivensoorten, sommige bekend zoals Chardonnay en Cabernet Sauvignon en andere zeldzamer zoals Ribolla gialla en Refosco.
Zij passen geleidelijk aan de biologische praktijken aan voor elk van de wijngaarden. Van de 10 wijngaarden zijn er reeds 7 biologisch gecertificeerd, een bewijs van de inzet van de twee wijnbouwers. Zij beschouwen zichzelf in de eerste plaats als landbouwers omdat de wijn vanaf het begin wordt gemaakt: in de wijngaarden. Het bedrijf heeft zich ertoe verbonden als een van de eersten gebruik te maken van een nieuwe elektrische trekker die door Carlo Mondavi is ontwikkeld. Momenteel is al hun energie elektrisch en afkomstig van 100% hernieuwbare "Deep Green" bronnen. Ze recycleren alles wat ze kunnen en gebruiken het organische afval van de wijnmakerij, zoals puimsteen en druivenmost, als compost. Zij gebruiken flessen met een laag gewicht die minder impact hebben op het vervoer.
Druiven | 54 % Cabernet sauvignon, 30 % Merlot, 14 % Cabernet franc, 2 % Petit verdot |
Vatlagering | 50% in oude vaten, 50% nieuwe vaten gedurende 20 maand |
Alcohol | 13,5% |
Regio | Napa Valley |
Land | USA |
Bekroningen | 17/20 Jancis Robinson |
average of 0 review(s)
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review